Modern hotel in Limburg met een rijke familiegeschiedenis

In de lente van 2019 opende Hotel Beila. Het is een nieuw en modern hotel in het centrum van Bilzen. Maar het gebouw zelf bestaat al enkele generaties. Al die tijd is het in bezit geweest van de familie Guffens, de voorouders van de huidige hoteluitbater Bram Bogaerts.

1ste en 2de generatie: bakkersfamilie

De over-overgrootouders van Bram hielden in het gebouw een bakkerij en patisserie open. De zaak en het vakmanschap gaven ze door aan de volgende generatie.

Na de tweede generatie Guffens, hield de bakkerstraditie in de familie op met bestaan. Het gen om te ondernemen gaven ze wel door aan hun dochter, Gilberte Guffens.

3de generatie: parfumerie in Bilzen

Als kind had Gilberte nog wel in de bakkerij van haar ouders geholpen. Ze gaf haar carrière een wending en baatte een parfumerie uit. Niet toevallig in de buurt van waar het hotel nu staat. Haar man, Willem Philips, was leerkracht in Bilzen. En ook deze generatie gaf hun genen door aan de volgende.

4de generatie: architectenbureau van het hotel

Net zoals haar vader, stond Ann Philips in het onderwijs. Ze gaf les in Martenslinde, een deelgemeente van Bilzen. Nu helpt ze mee in het hotel. Haar echtgenoot, Karlo Bogaerts kwam met het idee om het hotel op te richten. Zijn architectenbureau tekende de plannen voor de renovatie van het gebouw.

5de generatie: hoteluitbater

De zin voor ondernemen hebben Bram en zijn broer Bregt van hun vader en voorouders geërfd.

Bram zet met plezier zijn schouders onder het hotel project dat hun vader opstartte. Enkel bakken doet hij niet. Tijdens het diner zal hij echter wel jou hartelijk verwelkomen en je de lekkerste cocktails opdienen!

Met de bouw van het hotel krijgt het historische pand een nieuwe bestemming, maar de band met het verleden blijft bewaard. Als rasechte Bilzenaar besloot de familie het hotel te noemen naar de oudste gekende naam van de stad: Beila.

The rest is history.Of toch niet?

Ons verhaal is nog maar pas begonnen. En we schrijven het graag samen met jou. Kom dus zeker eens langs voor een lekkere diner in ons trendy restaurant. Of om het werk van Limburgse kunstenaars te ontdekken.

 
Webdevelopment by CRE8.